Archief >> Augustusus 2008

01 sep
2008

Joomla is 3 geworden!

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.org

Joomla 3 jaar Vandaag is Joomla drie jaar geworden. Joomla werd op 1 september 2005 geboren  na een afscheiding van Mambo. In deze drie jaar heeft Joomla veel meegemaakt en is een stuk wijzer, knapper en mooier geworden. Daarnaast heeft Joomla veel bijgeleerd, kan meer en doet dingen veel beter. Hierdoor heeft Joomla ook al meerdere prijzen in de wacht gesleept!

Dit is allemaal te danken aan de geweldige

28 aug
2008

Joomla hacks in het nieuws

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in het nieuwsJoomla 1.5

Joomla hack in het nieuws Nog altijd lijkt de komkommertijd niet voorbij, zo is vandaag weer duidelijk geworden. Zo'n twee weken na het bekend worden van het veiligheidslek in de Joomla! 1.5 serie zien we in de diverse media berichten verschijnen over het grote aantal gehackte sites. Deze berichten worden met name versterkt doordat een van de Turkse hackers pro-islam boodschappen achter laat op gehackte sites.

Nu.nl:

20 aug
2008

Eduvison Joomla! Conferentie

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla Cursus

Eduvison Op donderdag 18 september organiseert Eduvision voor de derde maal een Joomla! Conferentie. De Joomla! Conferentie is bestemd voor iedereen die reeds met Joomla! heeft gewerkt en zich verder wil verdiepen. Tijdens de conferentie komen diverse en uiteenlopende onderwerpen aan bod, onder andere het vertalingsmanagement systeem “Nooku” waar wij op MijnJoomlaSite al eerder over berichtte. Tevens

18 aug
2008

Joomla site gehacked, wat nu?

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla 1.5

Hack Afgelopen woensdag kwam het ernsitige veiligheidslek in Joomla 1.5.0 t/m 1.5.5 aan het licht. Enkele dagen later duiken de in de diverse Joomla fora erg veel berichten op over gehackte sites.

Ook op MijnJoomlaSite is meerdere malen getracht een hack uit te voeren, zie onderstaande afbeelding. Helaas moet ik de hackers teleurstellen, MijnJoomlaSite draait nog op de 1.0 serie.

Hack Pogingen

Voor al die
14 aug
2008

Nieuwe template voor joomla.org

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.org

Joomla! Sinds vandaag heeft Joomla.org een nieuwe template op de home pagina. Een dag later dan gepland, want eerst moest er een veiligheidslek worden verholpen (lees hoe dit verliep). De nieuwe lay-out heeft een strakke maar heldere frisse nieuwe look en bied meer informatie in een oogopslag op de homepage. Het nieuwe onderdeel community.joomla.org komt hierin ook beter tot zijn recht.

Ook is

13 aug
2008

Joomla! 1.5.6 [Vusani] vrijgegeven

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.orgJoomla 1.5

Veiligheidsupdate Zojuist is Joomla! 1.5.6 [Vusani] vrijgegeven. Deze versie is eerder vrijgegeven dan gepland vanwege het ontdekken van een groot veiligheidslek. Door een fout in het reset mechanisme is het voor een willekeurige bezoeker mogelijk het wachtwoord van de user met de laagste userid te resetten. Doordat dit standaard vanuit Joomla! de administrator is, kan dit een groot gevaar opleveren.

Dit probleem

12 aug
2008

600 Nederlandstalige Joomla! sites

Geplaatst door Sander Potjer in: MijnJoomlaSite.nl

600 sites MijnJoomlaSite heeft vandaag zijn 600ste Nederlandstalige Joomla! site mogen verwelkomen. De website 'Lease uw website bij MkbWeblease' ditmaal gemaakt door jobsec heeft de eer de 600ste site te zijn. Na de enorme stijging in juni lopen de toevoegingen nog steeds gestaag door. 

Onderstaand zie je een grafiek van het aantal Joomla! sites op MijnJoomlaSite.

Aantal Joomla! sites

We zien hier in terug dat het aantal

02 aug
2008

Joomla! site in het nieuws: Knol

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla in het nieuws

Knol Logo Zo nu en dan is er nieuws een bericht waar een Joomla! site direct of indirect betrokken bij is. Deze week in het nieuws 'Stofzuigerverkoper heeft Google op zijn nek' waarbij de Joomla! website www.knol.com vollop in de aandacht staat.

Google is onlangs de beta versie van de 'wikipedia-achtige' site google.knol.com gestart en aast op het domeinnaam van de Nederlandse stoomreinigerverkoper en

MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap | Contact
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign