Archief >> Mei 2008

24 mei
2008

Donaties aan het Joomla! project

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.org

Donaties aan het Joomla! project Op de devlopers blog van Joomla! heeft Wilco Jansen een post geplaatst over donaties aan het Joomla! project. Daaruit blijkt dat de afgelopen 12 maanden $13.500 aan donaties is ontvangen, gemiddeld $25 per donatie. Deze donaties komen van gebruikers van Joomla! maar ook van enkele bedrijven welke een deel van de inkomsten aan Joomla! afdragen.

Als er wordt gekeken naar waar de donaties

23 mei
2008

JA Purity standaard in Joomla! 1.5

Geplaatst door Sander Potjer in: TemplatesJoomla 1.5

JA Purity Achter de schermen wordt er altijd doorgewerkt aan een nieuwe Joomla! versie. Zo zal in de komende Joomla! 1.5.4 een extra template worden toegevoegd genaamd JA Purity. JA Purity is de template die bij de Joomla! template contest van vorig jaar heeft gewonnen en is gemaakt door Joomlart. Standaard kent de template 3 kleuren opties, variabele breedte en een aantal verschillende header en

20 mei
2008

400 Nederlandstalige Joomla! sites

Geplaatst door Sander Potjer in: MijnJoomlaSite.nl

400 sites MijnJoomlaSite heeft vandaag zijn 400ste Nederlandstalige Joomla! site mogen verwelkomen. De website 'Spullen en Zo' gemaakt door Pasz heeft de eer de 400ste site te zijn. In precies twee maanden zijn er 100 Joomla! sites bijgekomen, het aantal websites blijft dus gestaag groeien.

Onderstaand zie je een grafiek van het aantal Joomla! sites op MijnJoomlaSite.

Aantal Joomla! sites

We zien hier in terug dat het

19 mei
2008

Recensie ‘Joomla!-templates ontwerpen’

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla Boek

Joomla!-templates ontwerpen Joomla! specialist Jisse Reitsma behandeld in het boek ‘Joomla!-templates ontwerpen’ de verschillende aspecten die komen kijken bij het maken van templates voor Joomla!.

Na een korte inleiding over Joomla! in het algemeen en de veranderingen in Joomla! 1.5 gaan we (gelukkig) snel over naar het onderwerp templates. In de eerste hoofdstukken wordt uitgelegd wat een template is en hoe deze tot stand

17 mei
2008

Nooku video impressie

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla 1.5ExtensiesComponent

Nooku Al eerder plaatste ik een blog over een nieuw systeem om een Joomla! 1.5 meertalig te maken, genaamd Nooku. Op dat moment was er alleen een screenshot beschikbaar. Inmiddels kunnen we op de website van Nooku een video te bekijken waarbij we Nooku in actie kunnen zien.

 

Nooku video

 

Peter Russell leidt ons rond in het administrator deel van de Nooku website zelf en laat daarbij zien hoe eenvoudig

14 mei
2008

Joomla! gaat over op PHP 5

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.org

PHP versie De core developers van Joomla! hebben bekend gemaakt Joomla! 1.6 alleen nog compatible te maken met PHP 5. Een lange tijd stonden ze voor de discussie of PHP 4 ook nog ondersteund zou worden. Uiteindelijk is er op grond van een aantal afwegingen gekozen alleen PHP 5 te ondersteunen. Deze keuze komt tot stand doordat steeds meer websites op PHP 5 draaien en ook steeds meer hosting providers

10 mei
2008

developer.joomla.org komt weer tot leven

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.org

Joomla! Al enkele maanden keken de bezoekers van het developers blog van Joomla! tegen een melding aan over integratie problemen met Wordpress. Echter zien wij sinds vorige week weer een vernieuwde developers blog op Joomla.org.

Onder developer.joomla.org zien wij een nieuw opgezette subsite met Joomla 1.5. Op de subsite is onder andere een blog te vinden van de core team members waarin zij regelmatig

08 mei
2008

Module positie toevoegen in Joomla! 1.5

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsJoomla 1.5

Positie toevoegenEen duidelijke verandering ten opzichte van Joomla! 1.0 is rond de module posities. Waar in Joomla! 1.0 de posities in een apart overzicht onder de template manager te vinden was, is deze pagina in Joomla! 1.5 verdwenen.

Het grootste verschil zit hem in hoe de posities worden gedefinieerd. In 1.0 was dat voor de website, in 1.5 is dat voor een template. In het TemplateDetails.xml bestand

07 mei
2008

Artikel altijd bovenaan pagina

Geplaatst door Sander Potjer in: TipsJoomla 1.5Joomla 1.0

Sticky ContentSoms wil je dat een bepaald artikel altijd bovenaan op een blog pagina of op de frontpage staat. Bijvoorbeeld een welkomsttekst op een website. Dit kan veel extra handelingen opleveren. Normaal gesproken zul je na het toevoegen van een nieuw artikel de zogenaamde volgorde of ordering moeten aanpassen om dat ene artikel weer bovenaan (sticky) te krijgen.

Op simpele wijze kun je er voor zorgen dat

05 mei
2008

Recensie ‘Essentie van Joomla! 1.5’

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla Boek

Essentie van Joomla 1.5In het boek ‘Essentie van Joomla! 1.5’ neemt de auteur Hagen Graf ons mee in de wereld van het Content Management Systeem (CMS) Joomla! 1.5. In het eerste hoofdstuk maakt hij ons wegwijs in de begrippen die met een CMS en Joomla! te maken hebben en geeft achtergrondinformatie over het Joomla!-project.

Na deze inleiding is het tijd om zelf aan de slag te gaan! In hoofdstuk 2 wordt ons dan ook

MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap | Contact
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign