14 aug
2008

Nieuwe template voor joomla.org

Geplaatst door Sander Potjer in: Joomla.org

Joomla! Sinds vandaag heeft Joomla.org een nieuwe template op de home pagina. Een dag later dan gepland, want eerst moest er een veiligheidslek worden verholpen (lees hoe dit verliep). De nieuwe lay-out heeft een strakke maar heldere frisse nieuwe look en bied meer informatie in een oogopslag op de homepage. Het nieuwe onderdeel community.joomla.org komt hierin ook beter tot zijn recht.

Ook is er een nieuw deel 'About Joomla' waar informatie te vinden is over het project, hoe de verschillende werkgroepen zijn opgebouwd, hoe je zelf kunt bijdragen aan het project, hoe je kunt doneren, etc.. Deze pagina is een goede toevoeging, helder qua opzet en de informatie is eenvoudiger te vinden dan voorheen op de vorige versie waar het her en der verstopt zat. 

Nieuwe Joomla! site

Meteen op de home pagina wordt je drie kanten op gestuurd in de grote blauwe balk, 'Get started with Joomla' voor de beginners, 'Create and Share with Joomla' voor de Joomla gebruiker en 'Contribute to Joomla' voor de verder gevorderde gebruiker. Daarbij valt op dat Joomla zonder uitroepteken wordt geschreven, wat eerder wel veel werd gedaan.

Goede verbeteringen dus voor de Joomla! site welke een sterk verbeterede wegwijs kent dan voorheen. Het wachten is nu op het moment dat de andere subsites naar de nieuwe lay-out worden overgezet, de planning is als volgt:

Joomla Shop at shop.joomla.org - Update planned by next week.
Joomla Demo at demo.joomla.org - Update planned by next week.
Joomla Community Portal at community.joomla.org - Coming soon.
Joomla Developer Network at developer.joomla.org - Coming soon.
Joomla Extensions Directory at extensions.joomla.org - Coming soon.
Joomla Discussion Forums at forum.joomla.org - Coming soon.
Joomla Documentation Wiki at docs.joomla.org - Coming soon.

Zie het volledige bericht op joomla.org.

Opmerkelijk was dat een paar uur nadat de nieuwe lay-out was geplaatst Joomla! zelf het slachtoffer werd van een hack. Door alle drukte rond het veiligheidslek waren wel alle 'live' sites bijgewerkt, maar de 'develop' sites vergeten. En laat die 'develop' site een dag later een 'live' worden... Bericht verkeerd opgevat, was dus niet te maken met de exploid maar met een ander stukje software wat op de nieuwe site stond, zie onderstaande reactie van Wilco. In elk geval, werk je site snel bij, je zult niet het eerste slachtoffer zijn van een hack!


Reacties (2)add comment

Wilco Jansen zegt:

Altijd grappig dat er een oorzakelijk verband tussen de security exploit en de hack van vandaag wordt gelegd. De hack had te maken met een stuk andere software die (tijdelijk) op de site was gezet, maar nog niet beveiligd was...we hebben duizenden hack pogingen per dag op de site, en helaas was er een script kiddie die dit gaatje had gevonden. Kort samengevat: dit probleem had niets te maken met de exploit, sterker nog geen van de Joomla! sites is door deze exploit gehackt.

De development site en alle andere 1.5 sites waren al voordat de exploit uitkwam beveiligd en gemigreerd. De mainpage hebben we vandaag voorzien van een nieuwe layout, maar ook het concept is vernieuwd...zie het maar als een vervroegd verjaardags cadeau van een project dat bijna 3 jaar oud is ;-)
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
14 augustus 2008 | url
Stemmen: +0

Sander zegt:

Hmm, ik had uit jullie eigen bericht opgemaakt dat de hack wel kwam door het ondekte lek: http://joomla.org/announcement...a-156.html , wat verwarrend, maar bericht is aangepast.

Ik ben ook zeer te spreken over het vernieuwde concept!
 
Ik vind deze reactie goed Ik vind deze reactie slecht Ik vind deze reactie niet OK!
15 augustus 2008
Stemmen: -1

Geef een reactie
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
kleiner | groter

busy

MJS-Blog tags

Creative Commons LicenseOp dit blog is een Creative Commons Licentie van toepassing.

MJS-Blog tips

Heb jij tips, nieuws, interessante links, persberichten, etc.. voor deze blog?
Stuur deze naar Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

Snel Zoeken

DutchJoomla! Topsites
 
JoomlaCommunity.eu, de Nederlandstalige Joomla Community
Disclaimer | Privacy Statement | Adverteren | Sitemap | Contact
© 2007-2008 MijnJoomlaSite.nl, een initiatief van Sander Potjer Webdesign